U kunt het archief bezoeken om naspeuringen te doen of u kunt de archiefmedewerker opdracht geven tot archiefonderzoek en natuurlijk kunt u altijd telefonisch, via de mail of schriftelijk een vraag stellen.

Als u zelf langs wilt komen is het verstandig om eerst een afspraak te maken. Bij een bezoek zal de archiefmedewerker u ter plekke begeleiden bij het vinden de documenten die u zoekt. Deze kunt u dan zelfstandig gebruiken en doornemen. Hier zijn verder geen kosten aan verbonden.

Zoals gezegd kunt u ook de archiefmedewerker opdracht geven om naspeuringen vóór u te doen. U dient dan wel een duidelijk omlijnde vraag te hebben die u (liefst schriftelijk) bij de medewerker indient. Dit onderzoek in opdracht is niet gratis. U betaalt een bedrag per kwartier werk en de kosten zijn daarbij onafhankelijk van het gevonden resultaat (dus ook als er niets gevonden wordt dient u voor de bestede tijd te betalen).

Er kunnen tijdens uw bezoek of op aanvraag kopieën gemaakt worden van archiefstukken. Ook hier zijn kosten aan verbonden.

De kosten zijn als volgt:

  • Langskomen en (eventueel onder begeleiding) archiefstukken doornemen kost u niets.
  • Archiefonderzoek in opdracht kost u 6 euro per kwartier.
  • Kopieën op A4 formaat kosten 0,25 euro per stuk.
  • Kopieën op A3 formaat kosten 0,50 euro per stuk.
  • Scans in opdracht zijn in principe gratis, maar bij tijdsintensieve opdrachten zal wel de tijd in rekening gebracht worden (6 euro per kwartier).

Alle kosten zijn conform de geldende legesverordening.